Höltän työlle on jatkajia

Vasemmistoliiton pitkän linjan valtuutettu Maila Hölttä ei näissä vaaleissa ole enää ehdolla. Höltän ansiosta Keravalla otettiin tällä valtuustokaudella käyttöön mm. vessapassi, joka helpottaa tietyistä sairauksista kärsivien ihmisten mahdollisuutta päästä vessaan.

Höltän arvokkaalle työlle löytyy onneksi jatkajia Keravan vasemmiston 35 ehdokkaan joukosta. Keravan vasemmiston mielestä jokaisella on oikeus turvalliseen ja arvokkaaseen vanhuuteen.

On tavoittelemisen arvoista, että jokainen voi viettää mahdollisimman suuren osan vanhuudesta terveenä.

Eläkkeelle jäävistä on huolehdittava ottamalla heihin yhteyttä 65-vuotiaasta alkaen viiden vuoden välein ja kutsumalla heidät terveystarkastukseen. Muistisairausdiagnoosin saaneiden osalta kutsun olisi tultava vuoden välein.

Ikäihmisten asumiseen tarvitaan nykyistä enemmän vaihtoehtoja. Monien kohdalla nykyistä yhteisöllisemmät asumismuodot palvelisivat jaksamista, kun tarjolla olisi juttuseuraa ja mielekästä tekemistä.

Omaehtoista liikkumista on tuettava mm. vuokrattavilla sähköpyörillä ja muilla välineillä sekä edullisilla tai maksuttomilla uimahalli- ja kuntosalivuoroilla. Jaksamista tukevat myös kotiin vietävät palvelut, kuten lääkärin kotikäynnit ja kotikuntoutus.

Kun itsenäinen asuminen ei ole enää mahdollista, tarjolla on oltava riittävästi palvelutaloja ja palvelukotipaikkoja.

Antti Kettunen

Kuntavaaliehdokas (vas.)

Kerava

Julkaistu Keski-Uusimaassa 28.5.2021

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s