Noutokirjastopilotti Keravalle

Viimeistään korona-aika on opettanut keravalaiset varaamaan kirjaston kirjoja. Meille on myös avautunut ja avautumassa tiloja, joiden tarkoituksena on palvella useita eri ikäryhmiä. Keravan on oltava kaupunki, joka uskaltaa kokeilla uusia tapoja järjestää palveluita. Siksi esitän että Keravalla toteutetaan noutokirjastopilotti.

Pilotin aikana kirjoja voisi varata kaupunginkirjaston lisäksi myös muutamiin palvelupisteisiin, joissa lainaus tapahtuisi itsepalveluna. Pisteisiin tarvittaisiin siis tietokone ja viivakoodinlukija sekä henkilö tekemään siirtoja. Kirjat liikkuvat jo nyt jonkin verran seudun muiden kirjastojen välillä, joten miksipä ei myös kaupungin sisällä.

Hyviä kohteita palvelupisteiksi olisivat kaikenikäisten asukkaiden käytössä olevat tilat kuten Ahjon kylätalo. Onnistuessaan pilotti lisäisi kirjaston palveluiden käyttöä, saavutettavuutta ja keravalaisten hyvinvointia.

Antti Kettunen

Kuntavaaliehdokas (vas.)

Kerava

Julkaistu Keski-Uusimaassa 2.2.2021

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s