Taiteen kotitalo sen todistaa: kulttuuri luo työtä!

Ahjossa sijaitseva Taiteen kotitalo on ollut auki vasta reilun viikon, mutta näyttely on kerännyt jo tuhansia vierailijoita. Koska asiasta on käyty keskustelua myös Keski-Uusimaan sivuilla, haluan omalta osaltani todeta, että tämänkaltainen kulttuuritoiminta on äärimmäisen merkityksellistä ja tervetullutta Keravalle.

Taiteen kotitalon osalta kiinnostavaa on myös sen sijainti Ahjossa, sillä liian usein kulttuuri keskittyy kaupunkien keskustoihin. Samalla on tarjottu ainutlaatuinen mahdollisuus 94 ammattitaiteilijalle ja taiteen harrastajalle. 

Kun Keravalle tullaan kauempaa, reitti kulkee usein myös paikallisten ravintoloiden ja muiden yritysten kautta. Esimerkkejä on lukuisia pelkästään omassa sosiaalisen median syötteessäni. Voidaan siis sanoa, että kulttuuri vahvistaa aluetaloutta ja luo kipeästi kaivattua työtä. 

Kaupunki ei ole vain taloja, katuja, välttämättömiä palveluita ja työpaikkoja, vaan mukaansatempaava yhteisö, jossa viihtyy myös työpäivän jälkeen. En pitäisi mahdottomana myöskään sitä, että osa vierailijoista jossain vaiheessa muuttaisi Keravalle asumaan havaittuaan kaupungin viihtyisäksi, pääkaupunkiseutua edullisemmaksi ja työssäkäyntialueeltaan laajaksi asuinpaikaksi.

Antti Kettunen

(vas.)

Kerava

Julkaistu Keski-Uusimaassa 16.7.2020

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s